İZMİR / GAZİEMİR - Şehit Mustafa Yaman Anadolu İmam Hatip Lisesi

Bakanlık Müşaviri Dursun Ali TAŞÇI Konferansı

Bakanlık Müşaviri Dursun Ali TAŞÇI  okulumuz öğrencilerine ´Namaza Diriliş ´ isimli bir konferans verdi.

Dursun Ali Taşçı namazla ilgili olarak " Gönlünde namaz şimşeklerini çaktıran bir kulun ahireti aydınlıktır.Biz kullar namaz kılmadan arınamayız.Namazımız kılınmadan namaz kılalım." diyerek namazın önemini anlattı.

Dursun Ali Taşçı kimdir ?

Emekli edebiyat öğretmeni Dursun Ali Taşçı, 1955 yılında Rize iline bağlı Pazar ilçesinin Tütüncüler Köyü´nde dünyaya geldi. Öğretmen okulu ve Eğitim Fakültesi Türkçe bölümü mezunu olan Taşçı, uzun yıllar ülkemizin çeşitli yörelerinde bir dönem sınıf öğretmenliği ve sonra da Edebiyat Öğretmenliği yaptı. 1989 yılında Milli Eğitim Bakanlığı kanalıyla Fransa´ya Türkçe Öğretmeni olarak gitti ve orada altı yıl kaldı. Ayrıca Çay TV´de "Nokta" isimli bir edebiyat programı yaptı. Mesnevî Okuma Dersleri ve "Mevlâna ve İnsan" konulu konferanslar vermektedir. Yazılı Basında ilk şiiri "Ezan Çağının Nesli" 1975 yılında Milli Gazete´de yayımlandı. Hemen ardından Milli Gazete´ye gönderdiği ve gazetenin arka sayfasını kaplayan deneme de yazarın yayın13-11-201713-11-2017lanmış ilk yazısıdır. Eserleri: Uygarlığa Aşkla Direnmek, Fıtratın Aşk Çağrısı...

Yayın: 13.11.2017 - Güncelleme: 13.11.2017 11:06 - Görüntülenme: 1378