T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / GAZİEMİR - Şehit Mustafa Yaman Anadolu İmam Hatip Lisesi

Sadâ Kültür Sanat Projemiz Hibe Desteği Kazandı

Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüz tarafından 2023 yılında başlatılan Sadâ Kültür Sanat Projesi çağrısına başvurduğumuz TÜRKANİMA35 Çizgi Film ve Animasyon Stüdyosu Projemiz Türkiye geneli 446 proje arasından seçilerek hibe desteğine hak kazandı. 

Projemizin Amacı; Okulumuzdaki mevcut kaynakları daha etkin kullanıp ihtiyaç duyduğumuz resim, karikatür, animasyon ve ses kayıt stüdyosunu kurarak; 21. yy. beceriyle donanmış, bu donanımını yerli ve milli öğelerle beslemiş ve insanlık yararına bunları kullanabilen, sanatın kitleleri etkileyen güçlü dilini kullanma becerileri gelişmiş, evrensel ve toplumsal sorunlara duyarlı, eleştirel düşünebilen ve çözüm üretebilen, kendi milli ve manevi değerlerini evrensel değerlerle bütünleştirerek topluma sanat aracılığıyla ulaştırabilen bireyler yetiştirmektir.

Projemizin Hedefleri; 

Hedef 1. Okulumuzda ihtiyaç duyulan resim, karikatür, animsyon atölyesini proje hibesi ve okul aile birliği desteği ile açmak.

Hedef 2. Okulda öğrencilerin resim, karikatür, animasyon alanlarında çalışmalar yapması için gerekli eğitim öğretim desteğini vermek.

Hedef 3. Öğrencilerin kurs, seminer, konferans ve atölye çalışmaları ile resim, karikatür ve animasyon alanında uzman öğretim üyeleri ve önemli sanatçılarla buluşmasını sağlamak.

Hedef 4. Öğrencilerin kariyer planlamasında resim,karikatür, animasyon, sinema alanlarında gelişimlerini desteklemek ve onlara öncülük etmek.

Hedef 5. Öğrencilerimizin kendi düşünce dünyamıza, kültürel mirasımıza, milli ve manevi değerlerimize gereken ilgiyi ve yakınlığı duymalarını sağlamak. Milli manevi değerlerimizi sanat yoluyla topluma, gelecek nesilere ulaştırmak.

Hedef 6. Öğrencilerimizin yeteneklerini sergilemelerine uygun ortam hazırlamak.

Hedef 7. Öğrencilerimizin kendilerini sanat yoluyla ifade edilme becerilerini geliştirmek; onların toplumuna ve toplumsal sorunlarına karşı farkınlarıklarını arttırmak.

Hedef 8. Projenin sürdürülebilir olması konusunda öğrencilerin sorumluluk almalarını sağlamak ve “Sanat “Kültürünün “Okul Kültürü” haline gelmesine katkı sağlamak. Bu amaçla  Dijital okul arşivi oluşturmak.

Hedef 9. Öğrencilerimizin organizasyon yapma, ekip çalışması ve iş birliği yapma becerilerini geliştirmek. 

Sadâ Kültür Sanat Programı sonuçları hakkında TIKLAYINIZ.

01-06-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.06.2023 - Güncelleme: 01.06.2023 10:13 - Görüntülenme: 225
  Beğen | 0  kişi beğendi